قصد داشتیم مطلبی در خصوص آرایش سیاسی کشور در انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی بنویسیم ولی از عجایب سیاسی کشور ما این است که یاداشت های قدیمی هم در فضای سیاسی امروز تازگی دارند والبته این نکته مبارک و خوشایندی در عرصه سیاسی تلقی نمیشود یاداشت ذیل که قبل از انتخابات مجلس هشتم درهمین وبلاگ نگارش شده است خواهان شفافیت سیاسی در عرصه انتخابات مجلس هشتم و به رسمیت شناختن رویش های جدید است متاسفانه به دلیل ضعف تشکیلاتی حامیان عدالت در انتخابات مجلس هشتم این آرزو تحقق نیافت وهمین امر و عدم شفافیت سیاسی مجلس هشتم از زمینه های اصلی فتنه 88بود
فشرده سازی جریان اصول گرا توهم یا واقعیت ؟ (پنجشنبه 25/11/1386 ساعت 11:53 صبح)
جریان های سیاسی در ایران تقریبا داستان مشترکی دارند مرز بندی جریان سیاسی درون نظام از چپ و راست آغاز شد .
بدون هیچ پسوند وپیشوندی ولی نگاهی به بزرگان این دو جریان در دهه 60 ما را به این حقیقت رهنمون میشود که امروز و در دهه 80 این مرز بندی چه میزان ابتدایی به نظر می رسد.
از رحم راست کارگزاران سازندگی متولد شد اما رحم چپ چند قلو زایید و طیفی از اقتدا کنند گان به ابراهیم یزدی و عمال مشارکت و دفتر تحکیم و عبدی ها و اصغر زاده ها و حتی طیف اعتماد ملی و کروبی و حتی طیف گسترده ای از اپو زوسیون بیرون از نظام را متولد کرد ! اگر قدری عمیق تر فکر کنیم متوجه می شویم که جریان سیاسی در تعامل با دستگاه اجرایی مسیر یونیزه شدن را طی میکند و از این حیث گریزی نیست .
هر جریانی که بیشتر در راس قدرت اجرایی باشد به خاطر اختلاف سلیقه در مسیر اجرا ناگزیر است این مسیر را طی کند .
تا اینجا مشکلی نیست مشکل از زمانی شروع میشود که بخواهیم دانسته و یا ندانسته این حقیقت اثبات شده را نفی کنیم و اصرار بر کتمان واقعیت کنیم.
اگر طیف اصول گرایی را با دقت معاینه فنی کنیم متوجه میشویم که این طیف در آستانه زایمان قرار دارد !
و این زایمان مبارک و خجسته نباید اسباب شرمساری مادر طفل و یا اطفال قلمداد گردد و با خجلت و شرمساری درد زایمان را نادیده بگیرد و یا خود را مخفی کند !
اگر قدری مثبت فکر کنیم این همان نکته مبارکی است که رهبر معظم انقلاب از آن به عنوان رویش های جدید در عرصه انقلاب یاد می کنند .
برای همه راحت تر آن است که در زیر یک پرچم گرد آیند و با تکیه بر چهره های شاخص مسیر مجلس هشتم را طی کنند .
ولی این امر باعث انتقال جنجالهای سیاسی به مجلس هشتم خواهد شد و همان گونه که در یا داشت قبلی ذکر شد باعث مرگ جریان اصول گرایی خواهد شد !
سیستم اجرایی ما یک سیستم کند و به شدت برو کرات است و در مقابل هر تغییری به شدت مقاو مت میکند .
ولی در مقابل مردان اجرایی نظیر احمدی نژاد که خواهان تغییر سریع و اصلاح امور هستند نیازمند تصمیمات و اقدامات سریع هستند .
و لازمه این امر و جود افرادی هم سو با شخص اول دستگاه اجرایی در قوه مقننه است .
البته این امر مثل نماز واجب نیست !ولی انجام آن باعث افزایش سرعت جهت گذر از یک کشور جهان سومی به کشوری پایدار و توسعه یافته میشود .
و نیز اعتماد توده های مردم به نظام سیاسی جامعه را افزایش می دهد و کار آمدی نظام را تقویت میکند .
ای کاش تقوای سیاسی این شرایط را فراهم میکرد تا به دولت این اجازه را بدهیم که با آرامش بر نامه های اصلا حی خود را به مر حله اجرا بگذارد .
باید پذیرفت که نظام انتخا باتی در کشور ما باعث سر گیجه توده مردم میشود .
در کشور های غربی جریان های هم سو در انتخا بات های درون حزبی تکلیف خودشان را مشخص می کنند و جریان های بر تر فکری به عرصه انتخابات می آیند و جریان های شکست خورده با سر افرازی به اتاق فکر می روند تا در انتخا بات بعدی با ورژنی جدید خود را در معرض انتخا بات بگذارند .
ولی فضای دم کرده و ملال آور اتاق فکر در کشور ما باعث میشود تا هیچ جریانی حاضر نشود سرکه نقد را به حلوای نسیه بفروشد .
و حاصل این رویکرد تشکیل شرکت سهامی خاص است که عین انتحار سیاسی است !
در هر حال باید صبور و منتظر بود . این حرکت را احمدی نژاد بر اساس نبوغ شخصی خودش شروع و به اینجا رسانیده باید دید استرا تژی هو شمندانه احمدی نژاد برای انتخا بات مجلس هشتم و عبور از این شرایط کدام است ؟
تا اینجای کار احمدی نژاد توانسته به درستی در توده مردم این ذهنیت را به وجود آورد که مجلس هفتم مجلس موفقی در همراهی با بر نا مه های او نبوده است .
ولی آیا دراین زمان کوتاه فرصت معرفی چهره های جدیدبه مردم وجود دارد ؟
یک حقیقت را همه می پذیریم که در ایران هر امری امکان دارد !
تا او چه خواهد ...
نوشته شده توسط :کیومرث کاتوزی::نظرات دیگران [ نظر]